Inlagd sill är vansinnigt gott. Det finns många köpesvarianter som är jättegoda, men har man väl börjat exprimentera själv så...Det blir så vaaansinnigt mycket godare. Köper man dessutom 5-minutersvarianterna går det dessutom väldigt fort att göra. I julas gjorde jag 10 olika sillvarianter - några återkommer jag ofta till. Recepten på dessa (och även hur man gör en egen lag) återfinner Du här.Imorse gjorde jag två av dessa + en tredje som sannolikt kommer att bli en ytterligare favorit:
Majonnais (viktigt är att alla ingredienser har samma temperatur)
- 1 äggula
- 1 tsk citronsaft
- 1 krm salt
- 1 krm vitpeppar
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- 2 dl rapsolja
Mixa samman äggula, citronsaft, salt, vitlök och peppar. Häll ner rapsoljan i en tunnstråle medan Du kör med mixern, först droppvis och sedan i en fin stråle då majonnaisen börjar tjockna. Häller man i oljan för snabbt, skär sig majonnaisen.
Waldorfsill- 1 burk 5-minuterssill
- 1 dl majonnais, se receptet ovan
- 1 dl creme fraiche
- 1 selleristjälk, tärnad
- 50 g riven rotelleri
- 1 rött äpple, tärnat
- 1/2 dl hackade valnötter
Blanda samman ingredienserna.

Antingen majonnäs eller mayonnaise då, kanske...
SvaraRaderaGod Jul önskar
Språkpolisen