Alternativ biff Rydberg
800 g älgfilé
1,2 kg potatis
3 gula lökar
400 g frysta kantareller
smör att steka i
salt
svartpeppar
6 tomater
4 äggulor
torkad persilja
Putsa och skär filén i små tärningar. Skala potatisen och skär den i tärningar. Skala och finhacka löken.
Stek potatisen i hyfsat med smör tills den mjuknat. Tillsätt lök och den tinade svampen mot slutet av potatisstekningen. Stek i ytterligare fem minuter. Salta och peppra.
Stek köttet i en annan stekpanna. Salta och peppra.
Sammanför potatis och kött vid uppläggning på tallrikar inför servering.
Strö över torkad persilja. Skiva tomater och placera på tallrikarna. Servera med äggula i skal.
Fredagsmyset är klart!
Hej jag gillade verkligen bilden tagen från sidan och ja bilden i sig blev mysig och tänker man sedan på vad som bjöds så blir bilden fullständig. Hoppas att ni får en lika skön fredag denna vecka kramar Moster/Storasyster/Svägerska
SvaraRadera