3-4 kg skinka, rimmad
Griljering
1/2 dl senap
2 msk dijonsenap
1 äggula
2 brödskivor som rivts med rivjärn
Lägg skinkan i vattenbad under natten för att dra ut litet av saltet. Dagen därpå är det dags att skrida till verket. Sätt den i ugnen på 125 grader C. med en termometer på den tjockaste delen. Placera en djup ugnsplåt med vatten under skinkan (som står på grillgallret) i ugnen. Då skinkan når en innertemperatur på 77 grader C. är det dags att ta ut den(tar 4-6 timmar beroende på skinkans storlek). Skär bort svålen. Blanda samman senap och äggula och bred över hela skinkan- Strö över det rivna brödet. Höj ugnstemp till 225 grader C. och låt skinkan griljeras i ugnen i 15-20 minuter.
2 gula lökar, hackade
1-2 vitlöksklyftor, pressade
2 msk smör eller olja
ca 1 1/4 liter rensad, hackad, förvälld grönkål, hackad
olja
salt, vitpeppar, riven muskotnöt
3 dl grädde
4 ägg
2 1/2 tsk potatismjöl
150 g grovhackade valnötter
Sätt ugnen på 175 grader. Fräs löken i lite smör eller olja på svag värme tills den är glansig och mjuk. Blanda i den hackade, förvällda och avrunna grönkålen. Krydda med salt, vitpeppar och riven muskot. Låt grönsakerna fräsa 4-5 minuter. Rör i grädden, ett ägg i taget och potatismjöl. Blanda i grovhackade valnötter.
Häll smeten i en avlång bakform, klädd med bakplåtspapper. Grädda i ugnens nedre del cirka 45 minuter, tills patén är fast.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar