Vi hittade två påskliljor på tomten. Borde inte de ha blommat ut för länge sedan?
Ljusgrön duk med ljus i samma färger. Jag måste verkligen ha varit trött, vi hann börja äta innan jag inser att vi saknar servetter. Har nog aldrig hänt förr.
Lenas lammfärsjärpar
1/2 dl vispgrädde
1 ägg
1 kg lammfärs
1 tsk salt
1 stor vitlök solo, pressad
1 kruka persilja, klippt
2 msk smält smör till pensling
Blanda samman ingredienserna och låt stå och dra i kylen under 30 minuter. Doppa händerna i kallt vatten då du ska forma spetten/järparna - annars släpper inte smeten från händerna. Forma till avlånga järpar och lägg på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt. Pensla ovansidan med det smälta smöret. Grädda i 200 grader ugn i drygt 20 minuter. Servera med en sås av yoghurt och getost. Samt en sallad på bla gurka,fetaost, sallad och tomater.
Dagen därpå avnjöt vi middagen utfläkta påen filt på altanen - sååååå skönt! Idén med picknick var Arvids. Ganska smart att ha den på altanen så slipper man överraskas av småkryp...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar