måndag 20 maj 2013

Fredagsmys på altanen i majsolen med gazpacho och kyckling med jordnötssås

 

 Fredagskväll med vacker väder. Varför sitta inne. En purpurfärgad duk fick pryda bordet.
På tallrikarna lade jag de brutna servetterna, trasdockan.

 

Gazpacho

1 l tomatjuice
1 l grönsaksjuice
2 vitlöksklyftor pressad
1 gurka, tärnad
1 rödlök, tärnad
1 röd paprika, tärnad
3 msk olivolja
2 msk vitvinsvins- eller äppelcidervinäger
1 tsk salt
1-1 1/2 krm peppar
 Mixa samman ingredienserna i en matberedare till blandningen är jämn. Häll upp gazpachon i en soppskål, täck över och låt den stå minst en timme i kylskåp.

Jordnötsås till grillad kyckling

15 st charlottenlök, finhackad
2 st vitlöksklyftor
1 grön chili finhackad
1 msk smör
12 dl jordnötssmör 
5 dl kokosmjölk
2 dl jordnötter, grovhackade
Fräs löken mjuk i smöret i en kastrull utan att den får färg. Tillsätt övriga ingredienser. Låt såsen sjuda ca 20 minuter. Servera till grillad kyckling och ris.
 Till detta testade vi Soave - inget vidare till Gazpachon de gjorde varandra allt annat än rättvisa.
Njae, denna Soave kommer vi nog inte att köpa igen. Smakade ekad och fräschören var litet försvunnen, tyvärr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar