Kantarellomelett
5 ägg1 dl vispgrädde
3 dl mjölk
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
Stuvning
1 l kantareller
3 msk smör
2 msk vetemjöl
2 dl mjölk
2 dl vispgrädde
salt och peppar efter smak
Sätt ugnen på 200 grader Celsius. Vispa upp äggen lätt. Vispa ner grädde, mjölk, salt och peppar. Häll omeletten i en smord ugnssäker form. Grädda mitt i ugnen ca 35 min. Rensa och skär svampen i bitar. Låt svampen koka i en torr stekpanna tills det mesta av vätskan försvunnit. Tillsätt smöret och fräs ca 15 min på svag värme. Strö mjölet över svampen och rör om. Späd under omrörning med mjölk och grädde. Låt koka på svag värme ca 5 min. Smaksätt med salt och peppar. Häll stuvningen över omeletten.
Litet välbehövligt spel efter maten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar