Grillade havskräftor
12 kokta havskräftor1 citron i skivor
marinad
1 dl rapsolja
5 cm riven färsk ingefära
1 lime, pressad saft av
1 hackad grön spansk peppar
3 pressade vitlöksklyftor
dipsås
1 dl soya
1/2 dl risvinäger
3 msk sesamfrön
1 hackad grön spansk peppar
1 salladslök, hackad
sallad
1 påse spenat
2 dl cashewnötter
Rör samman ingredienserna till marinaden. Dela kräftorna på mitten. Lägg upp dessa på en plåt och häll över marinaden. Låt dra in i kylen under några timmar. Blanda under tiden samman dipsås och sallad. Grilla kräftorna snabbt i ugnen så att de blir genomvarma (vi är usla på att grilla utomhus).
Mums, jag älskar havskräftor! Och med den goda dippsåsen - perfekt, DET ska jag laga till mig ikväll när J ska iväg på grabbkväll!!!!
SvaraRaderaFröken Dill - visst är det gott, vi får, åtminstone om vi väljer att promenera till affären, passa på då det finns havskräftor i butiken...//Lena
SvaraRadera