Lax med potatis och currydoftande grönsaker
1 kg laxfiléer
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
1 citron
Lägg laxfiléerna på en plåt. Salta, peppra och pressa citronsaft över filéerna. Låt laxen tillbringa sju-åtta minuter i ugnen med en temperatur på 250 grader Celsius.
2 liter vatten
4 grönsaksbuljongtärningar
2 msk curry
1 kg broccoli
500 g fänkål
500 g champinjoner
Skölj grönsakerna och skär dessa i mindre bitar. Koka upp vatten, buljongtärningar och curry. Koka fänkålen i denna buljong i sju-åtta minuter, broccoli och champinjoner i tre-fyra minuter.
Servera med kokt potatis och yoghurt smaksatt med majonnäs, limeskal, cayennepeppar, vitlök och salt. Enkelt och gott!
lördag 31 augusti 2013
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Nu blev jag supersugen på CURRY!
SvaraRaderaDet ser riktigt härligt ut!
SvaraRaderaFröken Dill och Jennifer!
SvaraRaderaDet var riktigt gott i all sin enkelhet.
Hälsar
Anders