lördag 31 augusti 2013

Lax med currydoftande grönsaker

Lax med potatis och currydoftande grönsaker
1 kg laxfiléer
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
1 citron
Lägg laxfiléerna på en plåt. Salta, peppra och pressa citronsaft över filéerna. Låt laxen tillbringa sju-åtta minuter i ugnen med en temperatur på 250 grader Celsius.
2 liter vatten
4 grönsaksbuljongtärningar
2 msk curry
1 kg broccoli
500 g fänkål
500 g champinjoner
Skölj grönsakerna och skär dessa i mindre bitar. Koka upp vatten, buljongtärningar och curry. Koka fänkålen i denna buljong i sju-åtta minuter, broccoli och champinjoner i tre-fyra minuter.
Servera med kokt potatis och yoghurt smaksatt med majonnäs, limeskal, cayennepeppar, vitlök och salt. Enkelt och gott!


3 kommentarer:

  1. Nu blev jag supersugen på CURRY!

    SvaraRadera
  2. Fröken Dill och Jennifer!
    Det var riktigt gott i all sin enkelhet.

    Hälsar
    Anders

    SvaraRadera