Vi skulle ha en liten bjudning. Allt mer och mer har jag börjat fördjupa mig på detta med drinktilltugg. Temat för kvällen var Ungern - så kummin och paprikasmaker kändes givet.
Men visst kan man variera smaken efter behov. Cigarrer med citron, kummin och ost
1/2 pkt filodeg1 burk kesella
2 dl finriven ost
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 dl klippt persilja
1 citron, cestat skal och saft
kummin
salt och svartpeppar
topping
penslat ägg och saltflagor
Blanda ingredienserna . Lägg 2 ark filodeg och dela i 4 delar. Lägg en tarm fyllning i ena sidan inte lägst ut i kanterna dock. Vik in ca 1 av varderas sida och rulla som en cigarr. Gör så med alla .
Pensla och toppa med saltflagor. Grädda i 200 grader C i 15-20 min.
Byt ut citron och kummin mot paprika krydda!
Gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar