Gurksoppa är väldigt trevligt och gott. Åtminstone under sommarhalvåret. I denna är det, förutom gurka, mynta och yoghurt. Antingen som helrätt för 4 eller som förrätt till (i vårt fall) 12 personer.
Postgårdsromantikernas källarfranska: Till serverade jag bröd - vanligt matbröd på ganska lös deg med örtsalt som smakkrydda. Jag rullade längder och skar dem längs efter i jämntjocka skivor. Inget knådande efter detta utan, pang på plåten. Runt om var det dammigt mjöl. Grädda i 250 grader tills de antar en gyllengul topp.Gurksoppa med mynta
9 gurkor, urkärnade och tärnade1 l 3% yoghurt
5 dl grönsaksbuljong, kyld
1 dl hackad mynta
salt och peppar efter smak
Mixa ingredienserna i en matmixer. Låt stå svalt i några timmar. Servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar