tisdag 8 mars 2022

Semmelkladdkaka

Detta recept har vi haft med tidigare - men den är så beroendeframkallande god att jag tänkte....

Semmelkladdkaka

200 g smör
200 g mandelmassa, riven 
2 dl vetemjöl 
1,5 dl mandelmjöl 
 3 dl strösocker 
2 tsk vaniljsocker 
2 tsk nystötta kardemummakärnor
2 krm salt 
4 ägg 
Topping 
3 dl vispgrädde 
50 g mandelspån 
florsocker 
Värm ugnen till 175 grader Celsius. Smöra en springform, ca 20 cm i diameter, ströa kanterna med ströbröd. Smält smör i en kastrull och riv mandelmassan. Rör ner alla ingredienser, utom äggen, till smeten i kastrullen. Tillsätt ett ägg i taget och rör tills allt är blandat. Häll smeten i formen och baka i mitten av ugnen ca 30 min. Låt svalna. Rosta mandeln lätt i en torr stekpanna. Toppa semmelkladdkakan med mandel och pudra över florsocker. Vispa grädden. Eftersom Sigrid inte gillar grädde serverade vi den vid sidan om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar