Detta recept har vi haft med tidigare - men den är så beroendeframkallande god att jag tänkte....
Semmelkladdkaka
200 g smör
200 g mandelmassa, riven
2 dl vetemjöl
1,5 dl mandelmjöl
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk nystötta kardemummakärnor
2 krm salt
4 ägg
Topping
3 dl vispgrädde
50 g mandelspån
florsocker
Värm ugnen till 175 grader Celsius. Smöra en springform, ca 20 cm i diameter, ströa kanterna med ströbröd. Smält smör i en kastrull och riv mandelmassan. Rör ner alla ingredienser, utom äggen, till smeten i kastrullen. Tillsätt ett ägg i taget och rör tills allt är blandat. Häll smeten i formen och baka i mitten av ugnen ca 30 min. Låt svalna. Rosta mandeln lätt i en torr stekpanna. Toppa semmelkladdkakan med mandel och pudra över florsocker. Vispa grädden. Eftersom Sigrid inte gillar grädde serverade vi den vid sidan om.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar