lördag 6 april 2024

Morotskladdkaka med pepparkakskryddor

Varning: Svårt beroendeframkallande!

Morotskladdkaka med pepparkakskryddor 

150 g smör
3 ägg
2,5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 dl ljus sirap
1 msk kanel
1 msk kardemumma
1 tsk nejlika
1/2 tsk ingefära
2 dl finrivna morötter (2-3 st mellanstora)

Frosting:

75 g rumsvarmt smör
2,5 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
100 g färskost
ev. några droppar karamellfärg
1/2 tsk limejuice
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och ströa kanterna på en en springform om cirka 20 cm i diameter. 
Smält smöret och låt svalna något.
Rör samman ägg och socker. Rör ner  det smälta smöret och övriga ingredienser i själva kakan (inte frostingen).
Fyll formen med smeten och baka mitt i ugnen i 25-30 minuter. Kakan ska dallra lite i mitten när den är klar.
Låt svalna helt, gärna i kylen.
Vispa samman smör, florsocker och vaniljsocker till frostingen. Avsluta med att vispa i färskosten och vispa krämigt.
Lägg upp kakan på ett fat, bred på frostingen och pudra eventuellt med kanel/lägg på chokladägg eller vad du vill dekorera med.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar