Egengjord kebab.
Sätt ugnen på 200 grader C.
2 rödlökar med bortskuren botten så att de står stadigt på en plåt.
2 trä grillspett som du sticker in i lökarna.
1 kg benfria kycklinglår som bankas ut
Marinad:
5 dl 10% grekisk yoghurt.
1 dl olivolja
1 msk spiskummin, malen, (eller mer om du vill ha kryddigt)
Saften från 1 citron
1/2 msk cayennepeppar
3 st vitlöksklyftor, pressade
2 tsk svartpeppar, grovmalen
1 tsk salt
Rör samman marinaden och låt kycklinglåren marineras i det i minst en timme, gärna längre.
Trä på kycklingköttet på de två grillpinnar a tills allt är staplat på en hög. Bind samman pinnarna högst upp med folie eller metallbandet som brukar sluta ihop brödpåsar. Ställ in i ugnen i ca 1 1/2- 2 timmar tills innertemperaturen på kycklingen har nått ca 75 grader c. Låt vila i 10 minuter innan servering.
Servera medPitabröd
Feferoni
Sallad
Tomat
Rödlök
Fetaost
Oliver
Och pommes frites
Osannolikt gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar