Pastadeg
1 ägg per 100 g durummjöl. (60 g mjöl är ca 1 dl) För fyra pers 5 ägg 500 g mjöl.
Rör samman. Och låt vila minst två timmar, gärna längre.
Dela upp kavla ut en bit med en kval och börja med pastamaskinens valsar ex vis nr 0, sedan nr 2 sedan,... Jag brukar stanna vid nr 7 för lasagne.
Sedan varvar du dem i plåten. Blir något helt annat än köpes varianten, tro mig .
Ingredienser
4 portioner
4 stora gula lökar, finhacka
2 fänkål, tärna
3 rivna vitlöksklyftor
2 msk Tomatpure
2 msk smör
1 dl vitt vin
200 g bladspenat
4 krm peppar
250 g ricottaost
3 dl vispgrädde
1 flaska konc hummerfond
2 tsk finrivet citronskal och saften från 1 citron
2 pkt passerade tomater
200 g färska lasagneplattor (se ovan*)
ca 500 g kräftstjärtar
1 dl riven parmesan
Sätt ugnen på 225°C.
Fräs lök, fänkål och vitlök i smöret på medelvärme ca 5 minuter tills det mjuknar. Häll på vin och låt koka in. Tillsätt spenat och Tomatpure och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt de passerade tomaterna. Mixa allt med en mixer
Vispa ihop ricotta, grädde, fond, citronsaft och citronskal med pepparn. Rör ner i den mixade grönsaktsröran.
Varva lasagneplattor med såsen och toppa med kräftstjärtar i en smord ugnsform. Avsluta med plattor och sås. Strö över parmesan.
Grädda i mitten av ugnen 25–30 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar