Smördegsinbakad getost, 4 pers
150 g getost
4 st smördegsplattor, färdiga
1 st citron
2 tsk herbes de provence
1 msk honung
1 st äggula
1 krm kanel
Sätt ugnen på 200 grader C. Tina smördegsplattorna. Kavla ut dem till 30x40 cm. Ta ut rundlar med ett glas eller runt mått ca 8 cm i diameter. Lägg en bit getost i mitten, droppa över lite citron och strö över Herbes de Provence. Toppa med litet honung. Pensla med äggula runt kanten och lägg på en ny rundel. Tryck till runt kanterna med en gaffel. Lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper. Pensla med resterande äggula och strö över lite kanel. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Servera med sallad.
Stort tack för en suvernt trevlig kväll!
VÅR-middag - det låter så underbart hoppfullt på något sätt!
SvaraRaderaÄven om det säkert finns flera bakslag att vänta vädermässigt så har vi snart den härliga ljusa, varma säsongen här.
Just nu har hagelattacken slutat, men det är åtminstone LJUST ute!!!
Radera//Lena