Sparrisrisotto
500 g sparris
75 g smör
7,5 dl vatten
1 gul lök
1 finhackad vitlöksklyfta
1 tsk torkad timjan
4 dl aborioris
1,5 dl vitt matlagningsvin
50 g riven parmesanost
Skölj sparrisen och bryt av de träiga ändarna. Finhacka sparrisen. Häll vattnet i en kastrull och koka sparrisbitarna däri i någon minut. Mixa sparrisen i vattnet med hjälp av en stavmixer.
Smält smöret i en kastrull och fräs löken däri. Tillsätt vitlök och timjan. Häll i riset och sänk till lägre värme. Salta och peppra och rör om.
Häll i matlagningsvinet och koka tills det har absorberats av riset. Tillsätt sparrisvattnet i omgångar, rör om kontinuerligt och när all vätska absorberats stänger du av plattan. Rör ner parmesanosten och låt smakerna blanda sig med varandra en minut eller två före servering.
En härlig vårrätt! Imorse såg jag snödroppar för första gången så nu finns det hopp.
SvaraRadera