torsdag 1 mars 2012

Sparrisrisotto

Risotto är både gott och enkelt att tillaga. Med sparris i ger den lite vårkänslor.
Sparrisrisotto
500 g sparris
75 g smör
7,5 dl vatten
1 gul lök
1 finhackad vitlöksklyfta
1 tsk torkad timjan
4 dl aborioris
1,5 dl vitt matlagningsvin
50 g riven parmesanost
Skölj sparrisen och bryt av de träiga ändarna. Finhacka sparrisen. Häll vattnet i en kastrull och koka sparrisbitarna däri i någon minut. Mixa sparrisen i vattnet med hjälp av en stavmixer.
Smält smöret i en kastrull och fräs löken däri. Tillsätt vitlök och timjan. Häll i riset och sänk till lägre värme. Salta och peppra och rör om.
Häll i matlagningsvinet och koka tills det har absorberats av riset. Tillsätt sparrisvattnet i omgångar, rör om kontinuerligt och när all vätska absorberats stänger du av plattan. Rör ner parmesanosten och låt smakerna blanda sig med varandra en minut eller två före servering.

1 kommentar:

  1. En härlig vårrätt! Imorse såg jag snödroppar för första gången så nu finns det hopp.

    SvaraRadera