onsdag 23 december 2020

Nedräkning inför jul: Chokladprovning med vänner via skype

Några kollegor på andra avdelningar hade haft chokladprovningar med jobbet!
Våran avdelning hade redan beslutat om annat.
Men jag fick kontaktuppgifter av en kollega!
Och kontaktade chokladierern om det var möjligt med privat provning. Jodå.
Då vore det ju kul att ha det på kvällen och litet nära inpå julen.
Igår var dessutom min sista arbetsdag detta år....
Jag kollade snabbt med våra vänner P. och J. J. samt syrran och hennes C.
Svaren lät inte vänta på sig!
Kul idé! Vi kör!
Chokladierern sände oss alla varsitt paket med olika choklader.
Sedan kom en inbjudan via zoom.
Först höll han en rolig (och allvarlig ändå) föreläsning om choklad.
3 olika sorters choklad fanns det!
Det finns tre olika kakaobönssorter. Criollo är den finaste sorten. Den står endast för 5 procent av världsproduktionen. Forastero är den vanligaste kakaobönan och hittas i billig choklad eftersom mycket socker måste tillsättas för att dölja den bittra smaken. Trinitario är en korsning av Criollo och Forastero.
Han pratade så varmt om 
"PORCELANA 70%, 50G, AMEDEI
Porcelana från Amedei är en prisvinnande plantagechoklad som har en samlad smak av kryddor, exotisk frukt och romrussin."
Jag har nu köpt ett exemplar....
Det var ett extremt trevligt sätt att umgås...
Arvid hjälpte till innan med tekniken...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar