Bounty
ca 50 st
Fyllning
50 g smör
1/2 dl sirap
1/2 dl florsocker
2 dl vispgrädde
300 g kokosflingor
Garnering
200 g choklad
Blanda allt utom kokos i en kastrull och koka i 5-8 minuter, tills smeten börjar bli lite seg. Tillsätt kokosen. Låt smeten svalna något och rulla sedan små bollar och lägg på bakplåtspapper. (Skölj gärna händerna i vatten mellan varven så fastnar inte smeten så lätt på fingrarna) Ställ kallt minst en timma. Smält chokladen över vattenbad. Doppa kokosbollarna i chokladen och låt dem stelna på bakplåtspapper. Förvaras kallt.
Chokladglaserade marsipankulor
500 g mandelmassa,
1 pkt russin,
2 dl skållad mandel.
Skär ut lagom stora bitar av mandelmassan (ungefär i storleksordningen som halva tummen).
Rulla till en boll och kläm in 2 russin och en mandel i varje boll. Glacera med choklad över halva bollen. Låt stelna.
Här tas sista steget för hallontryfflarna....
Hallontryffel
150 g frysta hallon
1 dl grädde
1 msk honung
300 g mörk choklad i bitar
Koka upp grädde och honung och lägg i chokladbitarna. Rör om så att chokladen smälter. Rör ner de frysta hallonen och mixa samman smeten. Häll upp smeten i en smörpappersklädd form. Ställ in i frysen ett tag. Skär upp i lämpliga bitar. Doppa i mörk smält choklad (krävs ca 300 g ytterligare) och låt stelna.
Gott!
Gravad lax
En laxsida
1/2 dl socker
1/2 dl salt
dill
Lägg laxen i två plastpåsar.
Förvara i kylen under 2 dagar före den ska serveras
Vänd på den mellan varven
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar