Möllerkaka
Smuldeg
– 500 g smör
– 10 dl vetemjöl
– 4 dl strösocker
– 5 msk vaniljsocker
– 1 msk bakpulver
Fyllning
– 4 ägg
– 2,5 dl kesella eller kvarg 10%
– 5 dl crème fraiche
– 3 dl strösocker
– 1 msk vaniljsocker
Garnering
– florsocker
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Smuldeg: Arbeta snabbt samman smör, mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver till en smulig deg i en matberedare. Kör degen i två omgångar om du har en liten matberedare.
3. Tryck ut hälften av smuldegen i en långpanna, ca 30x40 cm, med bakplåtspapper.
4. Fyllning: Blanda ägg, kesella, crème fraiche, socker och vaniljsocker. Bred ut fyllningen ovanpå smuldegen i långpannan. Smula resten av degen ovanpå fyllningen.
5. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt svalna och skär sedan i rutor.
6. Garnering: Sikta florsocker över strax före serveringen.
Mums, låter gott och trevlig tillstälning också.
SvaraRaderaDen ÄR suveränt god - en av favoriterna här faktiskt. Sigrid är hemma, förkyld idag. Frågade om vi inte hade något kvar av "Möllerkakan" i frysen. Nope allt är uppätet. Det var väldigt trevligt dessutom! Men det hade det varit även utan kaka! :)//Lena
Radera