måndag 21 juni 2010

Vitlöksbröd med gräddvispat persilladesmör

Vi köpte in en muffinsplåt tidigare i våras, nu har det visat sig att den har många användningsområden inom bakning. Bla för att baka bullar, med extra liten knådningsinsats. Bröden blev väldigt populära. Servera dem gärna ljumma med det egenhändigt vispade smöret till.

Vitlöksbröd
  • 5 dl ljummet vatten
  • 1/2 dl olja
  • 1 pkt torrjäst
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk socker
  • 1 tsk salt
  • ca 12 dl vetemjöl

Rör samman alla ingredienser utom vetemjölet ordentligt. Blanda ner vetemjölet. Klicka upp degen i portionsformarna på muffinsplåten. Låt jäsa 1 h. Grädda i 225 grader C. i cirka 20 minuter.

Persilladesmör

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk persillade (elelr 1 pressade vitlökskrydda, 1 msk hackad persilja och 1 krm salt)

Vispa grädden hårt, riktigt hårt så att det börjar bli gult. Blanda ner persilladen och vispa litet till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar