söndag 20 juni 2010

Trerätters med gratinerade musslor, fläskfilé med röd pesto och bär till efterrätt...

Meny

Gratinerade musslor, med hembakat vitlöksbröd och egenhändigt vispat vitlökssmör


Fläskfilé med röd pesto, gräddsås och sesampotatis

Säsongens bär och frukter med glass

Vin

Masi Masianco, 2008 (nr 241 85 kronor) från Venetien, Italien

Masi Grandarella Appassimento, 2005 (nr 32444, 199 kronor), från Venetien, Italien

Masi Passo Doble, 2008 (nr 6156, 89 kronor) från Medoza, Argentina Vissa rätter faller man handlöst för. Kvällens för- och huvudrätt har vi gjort tidigare. Eftersom de är så vansinnigt goda valde vi att köra dem igen. I vanlig ordning, då det gäller fisk och skaldjur - lade jag in en beställning hos min fiskhandlare i början av veckan, denna gång i form av 2 nät blåmusslor. Receptet till de gratinerade blåmusslornahittar Du här.
Fläskfilén med sesampotatis och chilipesto har vi gjort tidigare, men även den är så god att den förtjänar en och annan repris. Receptet finner Du här.

Som vanligt då gamla goda vänner är på besök var det vansinnigt trevligt. Det enda man undrar då kvällen är över är, varför ses man inte oftare?

Jag hade anordnat en liten vinprovning kvällen till ära - den kommer i ett senare inlägg...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar