500 g frysta ärtor
Vin: Rotari Brut, i såväl soppa som i glas
Dillpesto:
- 2 knippen dill
- 1 dl pinjenötter
- 2 skivade vitlöksklyftor
- 2 dl riven prästost
- salt och peppar efter egen smak
- 1 dl olivolja
Gr0vhacka dillen. Mixa alla ingredienser i en matberedare. Tillsätt salt och peppar.
Vitvinssabayon:
- 5 äggulor
- 3 dl vitt matlagningsvin
- 3 msk strösocker
- 2 msk kalvfond
Blanda ingredienserna i en stor kasrull. Hetta upp under mycket livlig och engagerad vispning. Låt det dock inte koka. Servera direkt.
Rotfrukter:
- 1 kålrot
- 5 morötter
- 4 msk olivolja
Skala och dela rotfrukterna i mindre bitar. Ringla över olivolja. Rosta i ugnen, 225 grader C, i 20 minuter.
Svamp med lök:
- 8 schalottenlökar
- 500 g champinjoner
- 4 msk smör
- 2 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
Skala och hacka löken. Skär svampen i bitar. Smörstek i 10 minuter. Salta och peppra. Ugnspotatis:
- 2 kg potatis
- 3 msk olivolja
Klyv potatisen. Placera i långpanna. Häll olja över. Efter 40 minuter iugn (225 grader C) är de klara.
Gremolata:
- 1 knippe persilja
- 2 vitlöksklyftor
- 2 citroners rivna skal
- 2 tsk salt
Hacka persilja och vitlök och blanda med rivet citronskal och salt.
Fläskfilé:
- 2,4 kg fläskfilé
- 4 msk smör
Putsa. Stek i smör. Skiva. Servera med peston som "toppning". Vin: Masi Amarone Costasera, Masi Grandarella Appassimento och Masi Campofiorin.
Mer om själva vinprovningen i ett senare inlägg.
Efterrätt: Ja, mer om även efterrätten i ett senare inlägg. Där behandlas även bellinin.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar