Som det var nu, var det nog bara Sigrid som tordes trycka i sig en hel utan några större funderingar. Vår lilla 1-åring imponerade annars både på en och annan förälder med sin förmåga att trycka in kexchoklad rakt in i munnen, efter godisutdelningen. Hon ville att en (annan) mamma skulle öppna omslaget av en chokladgodis. Då (den andra) mamman sade till Sigrid att hon först fick äta upp det chokladkex hon redan hade i handen gjorde Sigrid just så. I en enda manöver försvann hela kexchokladen rakt in i 1-åringens gap.
Chokladcupcakes med vitchokladfrosting, 22 st i jätteformat - 48 i mindre formar hade varit att föredra
- 3 dl kakao
- 250 g smör, fördelat i små kuber
- 5 dl socker
- 4 ägg
- 6 dl vetemjöl
- 3 tsk bakpulver
- 1 krm salt
- 200 g mörk choklad
Fyllning
- 200 g hallon
- 1 dl socker
Vit chokladfrosting
- 200 g vit choklad
- 300 g smör, fördelat i mindre kuber
- 300 g philadelphiaost
- 9 -10 dl florsocker
- några droppar karamellfärg, vi valde i färgerna blått och gult
Vispa samman kakao med hett kaffe. Smält chokladen i mikrovågsugnen (1,5 minuter på full effekt i vår mikrovågsugn) och blanda ner i kaffebrandningen. Rör även ner smöret som smälter av sig själv bland de varma ingredienserna. Vispa ner socker och äggen. Blanda mjölet med bakpulvret och saltet och vänd ner i den, nu svala, smeten. Fyll bakfullar placerade i muffinsplåt med 1/3 med smet. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader C. under 20 minuter.
Koka samman hallonfyllningen och placera i mitten av cupcaken.
Smält den vita chokladen i mikrovågsugnen. Blanda samman smöret med chokladen Tillsätt osten och florsockret. Dela smeten i så många färger Du vill ha på den och blanda ner respektive karamellfärg. Vispa tills konsistensen är krämig. Spritsa frostingen på kalla cupcakes.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar