söndag 27 juni 2010

Kyckling med indiska förtecken med quinoa och granatäpple- och grapesallad

Enkla, friska rätter ska inte underskattas i sommartider.
Indisk kyckling
  • 1 kg kyckling filéer
  • 5 dl naturell yoghurt
  • 5 msk tandori masala
  • 1 tsk salt

Blanda yoghurt med kryddor och salt och kyckling i en plastpåse och låt dra i kylen under 2-3 timmar. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg kycklingen i en smord långpanna och stek i ugnen i cirka en timma.

Granatäpple och Grapefruktsallad

  • 2 blodgrapefrukter, utskurna hinnfria med saftiga ytor
  • 2 gurkor, skalade och tärnade
  • 2 rödlökar, skurna i cirklar
  • 1 granatäpple - bara de röda kärnorna.

Varva salladens ingående ingredienser i en lämplig skål.

Quinoa

  • 4 dl quinoa
  • 8 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 gul lök tärnad
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 gröna spanska pepparfrukter, urkärnade och finhackade
  • 1/2 dl finhackad koriander
  • 1 gul paprika tärnad
  • 1 röd paprika, tärnad

Koka quinoan i vattned och buljongtärningen i cirka 15 minuter, eller tills vattnet har kokat in. Blanda ner övriga ingredienser.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar