Jag passade på att beställa två olika sorters ostron redan i början av veckan; Fine de Claire (marknadens billigaste) mot de japanska jätteostron som har intagit de bohusländska vattnen. Hur åt vi ostronen? Saften ur en citronklyfta över ostronet och så in i gommen. De var vansinnigt goda båda sorterna - möjligen att de japanska smakade något MER. I gengäld var de franska mer lagom i storlek - de gled ner lättare i gommen.
Till detta drack vi en halvflaska champagne - Drappier Carte dO'r (137 kronor för 37,5 cl på Viking Line i vintras). Detta var en av de godaste champagner vi druckit på länge. Smaken drog år rostat bröd och röda äpplen. Möjligen att ett anonymt och mesigt Moët & Chandon hade passat bättre just här - det hade givit mer rättvisa åt ostronen...
måndag 14 juni 2010
Femåriga bröllopsdagen del 1 - ostron och champagne...
Etiketter:
förrätt,
recept,
skaldjur,
viner 200-300 kr,
vintips
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Tack för goa hälsningen den värmde ska ni veta och grattis till bröllopsdagen..ser fram emot mera..kramen
SvaraRadera