- 2 krabbor (ca 1,5-2 kg)
- 50 g smör
- 33 cl vitt matlagningsvin
- 1 pkt torkad karljohansvamp som blötlägges i 15 minuter före användning.
- 3 skalade och finhackade charlottenlökar
- 3 dl matlagningsgrädde
- 2 dl riven parmesan
Plocka köttet ur krabborna och spara skalen. Fräs skalen i 25 g smör i 2-3 minuter varefter Du tillsätter vinet. Låt koka i 10 minuter. Sila och spara buljongen.
Fräs ner lökhacket i 25 g smör. Krama vattnet ur svampen och blanda ner i löken. Låt fräsa i några minuter. Tillsätt buljongen från ovan och grädden. Låt koka ihop cirka 5 minuter. Blanda ner krabbköttet.
Häll över kokad pasta och garnera med parmesan. Till detta drack vi "RULLY" från 2007 av Joseph Drouhin, ett vitt Bourgognevin vi handlade in på en finlandsfärja (för 125 kr) i vintras. Druvan är 100% chardonnay (Vad annars? det är ju från Bourgogne). Färgen var ljust gul. Smaken drog åt citron och litet flinta först tyckte vi. Sedan kunde man förnimma smörighet - sannolikt försvann denna smak medan vi åt, smörigheten i maten var starkare än den i vinet. Gott var det - och gav en härlig vårassociation.
Vilken fin blogg! Jag hittade just hit. Här finns ju massor fint och gott. Just krabba är svårartat gott.
SvaraRaderaNi bor i ett fantastiskt fint hus.
Tycker fröken Dill och läster vidare