- 500g tagliatelle
- 2 röda paprikor
- 2 gula paprikor
- 2 gröna paprikor
- 2 zucchini
- 300 g sockerärtor
- 1 burk rostad lök
- 1 rödlök
- 20 halverade körsbärstomater
- 100 g rostade pinjenötter
- 1 kg kycklingfiléer
- lite smör att steka i
- 4 msk olivolja
Stek kycklingfiléerna så att de blir ordentligt genomstekta. Salta och peppra. Dela filéerna i mindre bitar.
Kärna ur paprikorna och dela dem i fjärdedelar. Grilla dem med skalsidan uppåt högst upp på ett grillgaller i ugnen (275 grader C) i 10-15 minuter. Ska vara märkbart svarta när de är klara. Lägg dem i en väl försluten plastpåse när de är klara. Efter 10 minuter kan skalet plockas av och fjärdedelarna kan skäras i mindre bitar.
Finhacka zucchinin och fräs den i olivolja i en stekpanna.
Koka pastan. Häll pastan i en stor kastrull (eller skål) när den är klar. Tillsätt kycklingfiléerna och den frästa zucchinin. Tillsätt sockerärtorna, paprikan, den rostade löken och den finhackade rödlöken. Blanda väl.
Rosta pinjenötterna i en stekpanna. Halvera körsbärstomaterna. Tillsätt pinjenötterna och tomaterna till de övriga ingredienserna. Rör om.
Servera med majonnäs blandat med creme fraiche!
Gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar