Hjärtmusslor på en bädd av pasta
- 1 kg hjärtmusslor
- 4 charlottenlökar, finhackade
- 4 vitlöksklyftor, finhackade
- 4 msk smör
- 33 cl torrt vitt vin
- 500 g färsk pasta, fettucine
- 1 dl mjölk
- 2 msk torkad finhackad persilja
- 2 krm salt
- 2 krm vitpeppar
- 1 krm socker
Låt musslorna ligga någon timme i kallt vatten, så släpper de ifrån sig grus som finns inne i musslan. Släng de som flyter. Skölj dem sedan noga under rinnande vatten. Släng de som är trasiga och de som inte stänger sig.
Stek lökhacket i smör i en stor kastrull och häll i vinet då löken fått en fin färg. Häll i musslorna efter uppkok och låt koa i cirka 5 minuter. Koka pastan enligt anvisningar. Häll i mjölken och låt koka upp. Tillsätt persilja och salt, socker och vitpeppar till musslorna. Tillsätt pastan och rör om ordentligt.
Servera. Litet otippat var vår 3 åring väldigt förtjust i denna rätt - den kommer att komma i repris på vårt middagsbord.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar