onsdag 12 maj 2010

Smörgåstårta à la Norrland

Smörgåstårta, en person

Vadå en person? Jo, eftersom övriga familjen tyckte att jag överdrivit mängden pepparrot en aning, för att uttrycka sig milt, fick jag äta upp hela smörgåstårtan själv. Eftersom jag är ovanligt glupsk kombinerat med det faktum att smörgåstårtan var liten gick det bra. Lena, Arvid och Sigrid kalasade på en snabbgjord smörgåstårta med lax och ägg istället.

Har i receptet nedan dragit ner på mängden pepparrot.

  • 8 mjuka tunnbröd
  • 5 dl kesella
  • 3 dl hackad ruccola
  • 200 g rökt hamburgerkött
  • 4 msk riven pepparrot
  • 2 krm svartpeppar

Blanda kesella, ruccola, finhackat hamburgerkött, pepparrot och svartpeppar. Bred fyllning på ett bröd, lägg på nästa bröd. Bred på fyllning igen och så vidare....

Serveras med lingon och ytterligare ruccola

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar