måndag 3 maj 2010

Smörgåstårta med fetaost och rödbetor

Arvid tuggandes på den morotsbit som blev över. Han dekorerade tårtan själv....

Smörgåstårta, 4 personer

  • 1 kavring
  • 450 g fetaost
  • 2 dl kesella
  • 0,5 dl torkad basilika
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 2 dl inlagda rödbetor
  • 1 morot
  • 1 squash

Placera sex kavringsskivor på ett lämpligt fat. Mixa fetaost, kesella och basilika i en mixer. Tillsätt svartpeppar i önskad mängd.

Hacka rödbetorna.

Bred ut ostsmeten på de sex kavringsskivorna. Bred därefter ett rödbetslager över detta. Fortsätt tills kavringen och rödbetorna är slut. Se till att spara lite av ostsmeten.

Bred ostsmeten ovanpå och på sidorna. Placera tunna skivor av squash och morot så att hela tårtan täcks. (Använd gärna potatisskalare när de tunna skivorna ska göras).

Mmmm! Gott blev det....

1 kommentar:

  1. Låter väldans aptitretande, hoppas allt är väl med er, kram

    SvaraRadera