Blåbärstryffel...
Blåbärstryfflarna blev perfekta i år. Jag hällde bort vätskan som bildades då jag tinat blåbären...
Blåbärstryfflar
150 g frysta blåbär
1 dl grädde
1 msk honung
1/2 dl florsocker
300 g vit choklad i bitar.
Koka upp grädde och honung och lägg i chokladbitarna. Rör om så att chokladen smälter. Rör ner de upptinade blåbären och mixa samman smeten. Häll upp smeten i en smörpappersklädd form. Ställ in i frysen ett tag. Skär upp i lämpliga bitar. Doppa i vit smält choklad (krävs ca 300 g ytterligare) och låt stelna.
Vi har plastgran i salongen. Litet trist ska erkännas, men väldigt lite barr, detta trots att vi klär den lagom till första advent. För att få in litet god lukt i huset plockade vi in enris som vi placerade i en jardinjär i hallen. Litet rosetter bland barren och pyntnbningen var färdig.
Chokladglaserade marsipankulor
500 g mandelmassa (vi tog halva degen vit mandelmassa och halva röd marsipan)
1 pkt russin,
2 dl skållad mandel.
Skär ut lagom stora bitar av mandelmassan (ungefär i storleksordningen som halva tummen). Rulla till en boll och kläm in 2 russin och en mandel i varje boll. Glacera med choklad över halva bollen. Låt stelna.
Sigrid var noggrannast i att verkligen få bort allt skal på mandeln.
Arvid kokar Bountysmeten....
Vilka duktiga köksarbetare det finns i familjen. Och med stort allvar tar man tag i detaljerna som behövs. Kram moster E
SvaraRadera