måndag 10 december 2012

Renskav

I det här receptet dyker lite oväntade ingredienser upp - kaffe och kakao i moset, exempelvis. Vi anade att rätten inte skulle vara barnvänlig, vilket den heller inte visade sig vara. Nåja, man måste ju prova lite ibland.
Som alltid gör vi mycket mat så att det räcker till matlådor också.
Renskav
1,2 kg renskav
2 gula lökar
200 g svamp (Karl Johan, gärna)
3 dl vitt matlagningsvin
5 dl grädde
2 morötter
4 msk smör
Salt och peppar
Hacka och fräs löken och renskaven i smöret. Tillsätt svampen. Hacka morötterna i små bitar och tillsätt dessa tillsammans med vinet och grädden. Salta och peppra något. Låt koka i 25 minuter.
Potatismos
1,2 kg mandelpotatis
6 msk messmör
4 msk kaffe
50 g smör
1 dl mjölk
1 msk kakao
Salt och peppar
Skala och koka potatisen i 20 minuter. Slå av vattnet. Vispa med elvisp. Tillsätt kaffe, messmör, smör, mjölk, salt och peppar. Vispa vidare. Pudra lite kakao över moset innan servering.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar