söndag 16 december 2012

Entrecôte med senapssås

Det är såsen som lyfter denna rätt. Enkel att tillaga, men ändå så god! Mycket bättre än motsatsen, eller hur?
Entrecôte
1 kg entrecôte
2 msk olivolja
1 tsk salt
0,5 tsk peppar
Putsa köttet och salta och peppra det runt om. Bryn köttet i oljan i en stekpannan. Placera därefter köttbiten i ugnen med temeperaturen 180 grader. När köttets innertemperatur uppnått 55 grader är det klart. Det är då fortfarande rött inuti, så högre temperatur krävs om man inte vill att middagen ska bli för blodig, så att säga.
Senapssås
5 dl vispgrädde
5 msk dijonsenap
3 msk koncentrerad kalvfond
3 msk cognac
0,5 tsk peppar
Värm grädden och vispa ner senapen. Tillsätt fond, sprit och peppar. Låt allt koka i tre minuter under kraftig omrörning.

Servera med potatis i valfri form. Vi valde den barnvänliga varianten (hemmagjort potatismos).


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar