Det är nog mer intressant än gott, tänkte jag lite kritiskt när jag första gången läste om det. Men efter att ha sprungit på det i flera olika tidningar blev nyfikenheten till slut för stor. Måste prova! Janssons frestelse och amarone alltså. Hur det smakade? Mycket bättre än vi trodde. En riktigt lyckad kombination!
Janssons frestelse
1 kg riven potatis
2 gula lökar
200 g ansjovisfiléer inklusive spadet
6 dl grädde
Skala och riv potatisen med hjälp av ett rivjärn. Blanda potatis, lök, ansjovis och spad i en ugnssäker form. Salta och peppra lite (vitpeppar). Häll över grädden och låt frestelsen tillbringa (drygt) 30 minuter i en ugn med temperaturen 200 grader. Servera!
Vi valde Masi Costasera Amarone Classico, nr 2345, 269 kr att dricka till. Och den bittra russin- och körsbärskaraktären tillsammans med vaniljen och chokladen i vinet passar perfekt till den gräddiga och salta karaktären hos frestelsen. En blivande julklassiker?
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar