Maten har inte smakat som den bör, vi har alla varit blygsamma i matintag - ingenting är gott. Inte ens denna rätt som BORDE fått oss att släppa alla hämningar.
Abborrfilé med västerbottenost
600 g abborrfilé, skinn- och benfri.1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 msk smör till stekning
1 dl riven västerbottenost.
Pepparrotsås
2 dl vispgrädde 1/2 dl riven pepparrot (ur tub)
1 dl mjölk
1/2 tsk salt
Stek fiskarna hastigt på hög värme i smöret. Lägg dem i ugnsfast form. Strö över osten och gratisnera i 275 grader C ugn i 3-5 minuter.
Såsen.Koka upp grädden och pepparroten och reducera till hälften. Rör ner mjölken och låt koka upp.
Servera med kokt potatis och ärtor.
Hoppas att ni alla är friska nu. Herr C och jag åkte skidor i hammarskog i söndags. Det var underbart väder och solen sken nästan så som gamla tiders sportlovsväder. Abborren lät supergod får testas ha en bra kväll önskar moster E
SvaraRadera