Dagsformen gör nog en hel del när man provar vin. Plus vad man druckit för viner under senaste tiden. För att inte tala om alla ytterligare (kända och okända) faktorer. Vi kan ta ovanstående vin som exempel. I normala fall tycker jag att det kan kännas helt OK att en druva som sauvignon blanc, som lever mycket på sin fräschör, får tillbringa en tid på ekfat och därmed förses med lite vaniljtoner. Så icke ikväll. Tycker att smaken är fadd och sitter och längtar efter en sauvignon blanc från Nya Zeeland med maximal fräschör och en övertydlighet i form av fläder, nässlor och krusbär. Förra gången vi drack detta vin hyllade jag däremot vaniljen?! Ja, det är dessutom samma årgång...
söndag 20 januari 2013
Torres Fransola Savignon blanc 2009
Dagsformen gör nog en hel del när man provar vin. Plus vad man druckit för viner under senaste tiden. För att inte tala om alla ytterligare (kända och okända) faktorer. Vi kan ta ovanstående vin som exempel. I normala fall tycker jag att det kan kännas helt OK att en druva som sauvignon blanc, som lever mycket på sin fräschör, får tillbringa en tid på ekfat och därmed förses med lite vaniljtoner. Så icke ikväll. Tycker att smaken är fadd och sitter och längtar efter en sauvignon blanc från Nya Zeeland med maximal fräschör och en övertydlighet i form av fläder, nässlor och krusbär. Förra gången vi drack detta vin hyllade jag däremot vaniljen?! Ja, det är dessutom samma årgång...
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar