söndag 27 januari 2013

Smörgåstårta med torkad skinka som eldstungori kanterna

Idag har Arvid (6) och Sigrid (4) stått för mestadelen av kvällsmaten: Smörgåstårta! Jag torkade skinkan i ugnen och tog fram en del ingredienser, men det var också mitt enda bidrag. De börjar bli stora nu. Ibland går de ner i köket och man hör hur glas tas ut (Arvid ställer sig på en pall), kylskåpsdörrar öppnas. Kommer man ner då säger de: "Vi vill fika själva nu." 
 Här ville de också bara få instruktioner, men göra själv.
Päronjuicen smakade som önskat...

Smörgåstårta med eldstungor på sidorna

1 kavring i skivor 550 g
360 g landgångsbröd
Skaldjursröra:
600 g skalade räkor
1 fpk kräftstjärtar, häll bort lagen
5 hårdkokta ägg, skalade och mosade med gaffel
2 äpplen rivna
2 dl gurka, riven
3 dl majonnäs
3 dl gräddfil
1 citron, saften ifrån
0,5 tsk salt
Topping:
20 skivor lufttorkad skinka, som torkas extra utlagda på en plåt i 150 graders ugn i 10 min
400 g philadelphiaost
2 pkt mozzarella, delade i 8 delar vardera
100 g handskalade räkor cocktailtomater i olika färger
2 dl riven gurka
Blanda samman Skaldjursröran. Lägg 2 landgångsbröd på ett serveringsfat. Applicera sedan skaldjursröra och lägg på ett lager kavring. Fortsätt tills bröd och röra är slut. Stryk ett lager mjukost runt hela tårtan. Applicera mozarelle, gurka och tomater högst upp och den torkade skinkan på sidorna. Servera. Ska tårtan serveras senare, vänta med att applicera skinkan, den mjuknar om den får stå för länge.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar