Hamburgarna i sig är goda, men jag undrar om det inte är tomatröran till som lyfter rätten.
Åtminstone tyckte de vuxna medlemmarna av familjen det.
Hamburgare
1 kg nötfärs
1 liten riven gul lök
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
1 tsk worcestershiresås
2 msk olivolja att steka i
Blanda färsen med lök, salt, peppar och worcestershiresås. Forma hamburgare i önskad storlek. Stek hamburgarna i olivolja.
Tomatröra
150 g soltorkade tomater
1 finhackad rödlök
4 msk finhackade svarta oliver
1 tsk torkad oregano
4 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
2 tsk honung
0,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
Hacka tomaterna i mindre bitar efter att ha torkat av oljan någorlunda väl. Blanda dem med lök, oliver, oregano, olivolja, vinäger, honung, salt och svartpeppar.
Tillbehör
Hamburgerbröd och ugnsstekt potatis. Gärna cole slaw därtill. Dryck? Ja, ett amerikanskt rödvin, kanske?
tisdag 29 januari 2013
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar