måndag 14 september 2020

Syrran och C. på middag med amerikanska förtecken

Fördrinken intogs i salongen!
Det var länge sedan vi sågs Syrran, C. och vi och det märktes.
Vi hade mycket att uppdatera varandra om.
Förrätten Caesarsallad
Huvudrätt Hamburgare med allsköns röror.
Vi blev litet sugna på att köpa in minifritöser till pommes frites i somras.
Det var egentligen de som utgjorde grunden till vårt temaval!
Fetzers brietårta - en brietårta toppad med en blandning av torkade tomater, paprika, oliver och basilika.
In i ugnen i 175 grader ca 10 minuter.
Farligt gott.
Kladdkaka
Key lime pie
Gott var det!
Och trevligt.
Syrran och C. köpte en kolonilott i somras. Där har de varit under större delen av sommaren.
De hade verkligen jobbat där vi fick se bilderna.
Vi inser att det finns MÅNGA fördelar med falu rödfärg.
En av dem är oavkortat att man inte behöver skrapa lika förtvivlat...
De hade dessutom valt att byta en självlysande blå husfasad mot en mörkröd.
Hur mycket de än målade...dagen därpå lös det blåa igenom.
Sigrid är inte så förtjust i lime i mat - men hennes kladdkaka tog slut innan kvällen var till ända.
Det gjorde kanske inte min key lime pie - men drygt halva.
Resten har jag fryst in till framtida behov.
Älskar lime i all mat.
Gillar choklad, men inte i de mängder de flesta andra jag känner tycks göra.
På fredagskvällarna brukar 3 familjemedlemmar vilja avnjuta några rutor/rader (ibland hela paket) choklad som efterrätt.
Inte jag.
Det är då jag tar fram dessa infrysta pärlor...
Det började skymma!
Det hann bli mörkt innan vi skildes åt.
En riktig toppenkväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar