Startade årets julbordsrunda på Gamla Riksarkivet!
Så välkomnande redan vid start.
Vi var litet tidiga men fick glögg och vin medan vi väntade.
Sillar i långa rader.
Najadlaxen, först gravad och sedan kallrökt - ett måste!
Vi hade ganska mycket att tala om. Vi hann igenom det kallskurna och varma delen. Sedan kom värdarna förbi och påminde om att vi bara hade 30 minuter kvar.
Då hade Eva och jag just beställt lutfisk.
Här fick det gå undan.
Jag hann inte riktigt med gottebordet - hade fullt sjå med att fota. :)
Men det fanns mycket att välja på.
Och det fanns mycket gott.
Ris a la Malta är jag uppfostrad med att det ska vara Finskuren apelsin i. Jättegott, bryter av bra mot allt det söta.
Men ris a la malta på restaurang tycks vara riskgrynsgröt, grädde ...och bärkompott.
Hmmm...
Ofta är väl det man minns från barndomen bäst - speciellt då det kommer till jultraditioner.
Även om blodpudding med stekta äpplen är en nyare företeelse för oss (inte på dessertbordet dock) som vi gillar skarpt!
Nu började det bli bråttom.
Tyvärr för alla andra som började samtidigt som vi - 17.30.
En halvtimmes längre julbord skulle inte skada.
2,5 h blir litet kort.
Men trevligt.
Rekommenderas!
Wow, vilket ställe! Så kul att få komma dit med hjälp av era bilder och text. Visst inte ens om detta ställe.
SvaraRaderaFortsatt trevlig helg!
Fick reda på det på precis samma sätt som du nu, en kollega hade varit där med sin enhet och visade bilder... Fantastiskt vackert!
Radera