lördag 16 januari 2010

Grönsaks- och couscoussallad med kyckling och limeaioli

När man varit tillsammans i nästan sex år, som Lena och jag har varit, vet man vad den andra är särskilt förtjust i. Att pesto och saffran (dock inte samtidigt) gärna dyker upp i maträtter min fru gör både uppskattar och vet jag. På samma sätt vet Lena att lime ofta dyker upp när jag lagar mat. Eftersom Lena gjorde en kycklingrätt med pesto i veckan känns det naturligt att returnera med kyckling och lime:
(Rätten kan med fördel göras utan kyckling om man vill ha ett vegetariskt alternativ).

Grönsaks- och couscoussallad med kyckling och limeaioli
1 aubergine
2 zucchini
2 röda paprikor
1 gul paprika
3 röda lökar
1 hel vitlök
1 dl olivolja
2 tsk salt
8 dl vatten
500 g couscous
1 grönsaksbuljongtärning
Limeaioli:
2 dl majonnäs
5 dl gräddfil
3 limefrukter
1 finhackad chilifrukt
2 finhackade vitlöksklyftor
1 krm salt
1 kg kyckling

Starta med limeaiolin: Blanda majonnäs och gräddfil. Finriv skalet av de tre limefrukterna. Blanda limeskal, gräddfil, majonnäs, finhackad chilifrukt, finhackad vitlök och salt.
Låt aiolin stå i kylen tills det är dags att äta .
Sätt ugnen på grill med temperaturen 250 grader C. Findela aubergine, zucchini, paprika (skölj och kärna ur först), rödlök (ta bort skalet först) och vitlök. Placera alla grönsaker i långpanna. Ringla olivoljan över och salta. Låt grilla i ugn i 20 minuter.
Koka upp 8 dl vatten och en buljongtärning. Häll i couscous och låt det svälla.
Stek kycklingfiléerna så de får en fin stekyta.
Blanda allt väl i en stor kastrull. Servera med limeaiolin.
Mums!

2 kommentarer:

  1. Låter fantastiskt gott! Får spara det receptet och testa framöver!

    http://husprojektet.bloggplatsen.se

    SvaraRadera
  2. Det här är ju rena skattkammaren att följa er blogg, fina recept och härliga dukningar, nu blir det länkning, kan ju inte vara utan era härliga inlägg, blir beroendeframkallande, ha en fin helg, kram

    SvaraRadera