Chorizogryta
- 1 gul lök
- 1 tsk majsolja
- 3 chorizokorvar
- 2 st äpplen
- 3 dl standardmjölk
- 200 g ajvar relish
- 1 st röd paprika
- 1 gul paprika
- 1 grön paprika
- salt och peppar efter smak
Skala lök och skär i tunna klyftor. Värm en panna och stek lök i olja tills den blir mjuk och gyllene. Dela korven i 4 delar på längden och skär i 1 cm tjocka skivor och stek den med löken i ca 3 min. Skär urkärnade äpplen i klyftor och blanda ner i stekpannan. Häll ner mjölk, ajvar relish i pannan och koka samman i 7 minuter. Smaka av med salt och peppar. Skölj paprikorna och skär dem i enkronasstora bitar. Vänd ner dem i grytan precis innan servering. Servera med ris och sallad.
Just sådana recept gillar jag...) snabbt , enkelt och fort..ha en skön helg, kram
SvaraRadera