Caesarsallad
Örtpanerad rostbiff med dillpotatis
Pärongranité
Ostbricka
Apelsinglass
Kaffe och tryffel
Kaffe och tryffel
Drycker
Conde de Valdemar Crianza (nr 12659)(2005) av Martínez Bujanda (Tempranillo 80% och mazuelo 20%)
Conde de Valdemar Crianza (nr 12659)(2005) av Martínez Bujanda (Tempranillo 80% och mazuelo 20%)
Conde de Valdemar Reserva (nr 7512) (2004) av Martínez Bujanda (Tempranillo 85% och mazuelo 15%)
Conde de Valdemar Gran Reserva (nr 12601)(2001) av Martínez Bujanda (Tempranillo 90% och mazuelo 10%)


Förrätten var Caesarsallad som vi även gjorde på nyårsafton, men nu hade Anders även gjort dressingen. Varför hymla; det är dressingen som ÄR Caesarsallad. Han fick närmast stående ovationer.
Dressing till Caesarsallad:
- 4 sardellfilér
- 2 tsk senap (Dijon)
- 2 äggulor
- 4 vitlöksklyftor
- 2 tsk worcestersås
- 4 tsk vitvinsvinäger
- 2 msk pressad citron
- 2,5 dl olivolja
- 2 dl riven parmesanost
- 2 msk mjölk
- 4 krm salt
- 4 krm svartpeppar
Hacka sardellerna fint. Blanda dem med senap, äggulor, pressad vitlök, worcestersås, vinäger och pressad citron. Vispa i olivoljan med stavmixer. Blanda i parmesanost och mjölk.
Tillsätt salt och peppar. Servera!
Underbart god!

Jag hade även fått för mig att göra egen Béarnaisesås. Den vart väldigt delikat men hade skurit sig till rent oaptitliga nivåer, varför jag slängde den och fuskade med pulvervarianten istället. Inte lika god, men helt klart snyggare. Så här efteråt kan jag bara intyga hur viktigt det troligen är att de olika vattenbaden håller SAMMA temperaturer...
Dillpotatis
Skala potatisen och skär den i jämnstora bitar eller klyftor och låt koka i saltat vatten i 10-15 minuter. Vänd ner 1 dl skirat smör (till 8 personer) och 1/2 dl finhackad dill och rör om försiktigt.
Receptet till apelsinglassen hittar Du också i nyårsinlägget här.

Skala potatisen och skär den i jämnstora bitar eller klyftor och låt koka i saltat vatten i 10-15 minuter. Vänd ner 1 dl skirat smör (till 8 personer) och 1/2 dl finhackad dill och rör om försiktigt.


Vilken duktig kock du är!
SvaraRaderaJag blir alldelens matt....
Jag som knappt får ihop lunch och middag...haha!
Stackars barn.....
Ha det gott och hälsa Edla och de andra i familjen!
Kram,
Kusin Anette