(Rätten kan med fördel göras utan kyckling om man vill ha ett vegetariskt alternativ).
1 aubergine
2 zucchini
2 röda paprikor
1 gul paprika
3 röda lökar
1 hel vitlök
1 dl olivolja
2 tsk salt
8 dl vatten
500 g couscous
1 grönsaksbuljongtärning
Limeaioli:
2 dl majonnäs
5 dl gräddfil
3 limefrukter
1 finhackad chilifrukt
2 finhackade vitlöksklyftor
1 krm salt
1 kg kyckling
Starta med limeaiolin: Blanda majonnäs och gräddfil. Finriv skalet av de tre limefrukterna. Blanda limeskal, gräddfil, majonnäs, finhackad chilifrukt, finhackad vitlök och salt.
Låt aiolin stå i kylen tills det är dags att äta .
Sätt ugnen på grill med temperaturen 250 grader C. Findela aubergine, zucchini, paprika (skölj och kärna ur först), rödlök (ta bort skalet först) och vitlök. Placera alla grönsaker i långpanna. Ringla olivoljan över och salta. Låt grilla i ugn i 20 minuter.
Koka upp 8 dl vatten och en buljongtärning. Häll i couscous och låt det svälla.
Stek kycklingfiléerna så de får en fin stekyta.
Blanda allt väl i en stor kastrull. Servera med limeaiolin.
Mums!
Låter fantastiskt gott! Får spara det receptet och testa framöver!
SvaraRaderahttp://husprojektet.bloggplatsen.se
Det här är ju rena skattkammaren att följa er blogg, fina recept och härliga dukningar, nu blir det länkning, kan ju inte vara utan era härliga inlägg, blir beroendeframkallande, ha en fin helg, kram
SvaraRadera