Jag kan ibland tycka att potatisgratänger kan kännas oklara, potatisen känns litet halvrå och löken likaså. För att råda bot på det, väljer jag att:
1.) koka upp mjölken och grädden innan jag tillsätter dem
2.) låta gratängen gå längre tid i ugnen, på en lägre temperatur.
Potatisgratäng, 10 port
- 2,5 kg potatis
- 3 gula lök
- 2 tsk salt
- 3 krm vitpeppar
- 1 liter 3 procentig mjölk
- 5 dl matlagningsgrädde
- riven ost
Sätt ugnen på 175 grader Celsius. Skala och skiva potatis och lök. Varva potatis, lök salt, peppar i en ugnssäker form. Blanda mjölk och grädde i en kastrull och låt koka öpp. Häll mjölkblandningen över potatis och lök en i formen och ställ in i ugnen. Grädda i ca 3 timmar, eller tills dess att lök och potatis känns mjuka då du känner på dem med en gaffel. Garnera då med riven ost på toppen och låt gratineras till osten har antagit en fin färg.
Älskar potatisgratäng....och gratänger i alla former...) du undrade om ljusstakarana, dom är köpta för många år sedan i en affär i gamla stan som heter: Himlen runt hörnet..icke House D....ha en skön kväll, kram
SvaraRaderaJag kokar den skivade potatisen i mjölken. Det blir kanon-krämigt och gott och går fort i ugnen sen!
SvaraRaderahttp://husprojektet.bloggplatsen.se