tisdag 4 januari 2011

Trerätters med hummer, potatissallad, oxfilé, grönmögelostlasagne och glass med var hjortronsylt som avslutning

Nyårsmeny
Ljum potatissallad med hummer
Oxfilé med grönmögelostlasagne
Glass med varm hjortronsylt
Drycker
Taittinger - Les Foiles de la Marquetterie (nr 81232, 469 kr) från Champagne, Frankrike
Masi Amarone Costasera (nr 2345, 269 kronor) från Amarone della Valpolicella, Italien
Tokajer (om vi hade orkat mer dryck) Potatissallad med hummer
  • 2 kokta humrar

Potatissallad

  • 3 msk majonnäs
  • 3 dl gräddfil
  • 2 dl finhackad gräslök
  • 1/2 tsk salt
  • 1/4 tsk vitpeppar
  • 1/4 tsk worcestersås
  • 500 g små mandelpotatisar

Blanda samman alla ingredienser till såsen. Skär den skalade potatisen i tunna skivor. Koka i vatten i cirka 15 minuter. Häll bort vattnet och vänd ner såsen i potatisen. Servera direkt på tallriken och toppa med hummerkött.Ugnsbakad oxfilé med grönmögelostlasagne

  • 1,5 kg oxfilé, steks runt om i panna och läggs sedan i ugnsform som stoppas i 125 grader varm ugn där den får stekas tills innertemperaturen når 60 grader C. Tag ut och svep in i foliepapper.
  • Grönmögelostlasagnen hittar Du här.

Vaniljglass med varm hjortronsylt

  • 2 pkt gammaldags vanilj
  • 1/2 burk hjortronssylt

Värm sylten i kastrull under uppvärmning. Ringla över glassen precis före servering.

3 kommentarer:

  1. Åh så underbart gått det ser ut.
    kram
    Hanna

    SvaraRadera
  2. Taittinger Les Folies de la Marquetterie är underbar! Grymt val! Vad tycker du om Taittinger Millesime 2004? Jag tycker den är lite stramare och snäppet vassare!

    SvaraRadera
  3. Anonym: Vad roligt att Du säger. Taittinger Millesime 2004 är ännu ett oprövat kort för oss - men tack för tipset, vi får undersöka om det finns möjlighet att lägga vantarna på.
    //Postgårdsromantikerna

    SvaraRadera