100g mjöl per ägg. Vi saknar köksvåg, men jag hittade att det går 60 g mjöl per deciliter.
Pasta deg
- 5 ägg
- 8,333 dl mjöl
Ta litet deg i taget. Kavla ut en bit på mjölat bord. Låt den sedan gå mellan pastamaskinens valsar, först på det bredaste avståndet och sedan mindre och mindre. Stansa ut pastadegen i den form Du vill (eller om Du hellre vill ha spagetti, byt till den insatsen och kör vidare.
Sedan lade jag 4 äppelformade lasagneplattor (med mellanrum, lasagnen gjorde jag portionsvis för att det skulle vara snyggare på tallriken) i en smord form, strök över sås, lade på ännu ett lager lasagneplattor, ett lager till ostsås osv tills det låg 8 lager lasagneplattor på varandra i alla 4 högarna. Jag toppade högarna med ostsås och några valnötter. Gräddas i ugnen på 225 grader i cirka 30 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar