100g mjöl per ägg. Vi saknar köksvåg, men jag hittade att det går 60 g mjöl per deciliter.
Pasta deg
- 5 ägg
- 8,333 dl mjöl
Ta litet deg i taget. Kavla ut en bit på mjölat bord. Låt den sedan gå mellan pastamaskinens valsar, först på det bredaste avståndet och sedan mindre och mindre. Stansa ut pastadegen i den form Du vill (eller om Du hellre vill ha spagetti, byt till den insatsen och kör vidare.Jag gjorde en sats vit bechamelsås (smör, mjöl och mjölk) som jag lade ner grönmögelost i tills den smälte.
Sedan lade jag 4 äppelformade lasagneplattor (med mellanrum, lasagnen gjorde jag portionsvis för att det skulle vara snyggare på tallriken) i en smord form, strök över sås, lade på ännu ett lager lasagneplattor, ett lager till ostsås osv tills det låg 8 lager lasagneplattor på varandra i alla 4 högarna. Jag toppade högarna med ostsås och några valnötter. Gräddas i ugnen på 225 grader i cirka 30 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar