Smörgåstårta
10 skivor landgångsbröd
300 g rökt lax
5 hårdkokta ägg
Broccolikräm:
400 g broccolibuketter
400 g philadelphiaost
4 msk riven pepparrot
5 dl creme fraiche
1 tsk salt
0,5 tsk vitpeppar
Kaviarkräm:
5 dl creme fraiche
4 msk kaviar
2 msk majonnäs
1 dl finhackad gräslök
1 dl finhackad dill
Garnering:
300 g skalade räkor
150 g rom (inte drycken, vill säga)
Koka broccolin i vatten i några minuter. Mixa broccoli, philapelphiaost, pepparrot, creme fraiche, salt och peppar i en matberedare.
Blanda creme fraiche med kaviar, majonnäs, gräslök och dill.
Lägg ut två brödskivor. Bred på lite av kaviarkrämen. Placera därefter ut lite laxskivor och skivor av de kokta äggen. På med två brödskivor till. Gör om proceduren tills ni når toppen.
Bred ut broccolikrämen på ovansidan och på sidorna. Garnera med räkor och rom.
Ser god ut.
SvaraRaderakram
hanna