lördag 22 januari 2011

Grillade pilgrimsmusslor med paprikafyllda pastakuddar och ingefärssmörsås

När vi väl kom igång med vår pastamaskin, tar vi fram den ganska lätt, det är verkligen lätt deg att arbeta med- Jag gör faktiskt konstant lika stor deg, oavsett om jag ska göra en liten mellanrätt eller huvudrätt, blir det över går det ju bra att använda resten dagen därpå. Degens konsistens blir helt enkelt perfekt här, har provat att (nästan) halvera - blev inte alls lika bra...
Grillade Pilgrimsmusslor med paprikafyllda pastakuddar och ingefärssmörsås
Pastadeg
  • 8,333 dl mjöl
  • 1 msk torkad persilja
  • 1 msk torkad gräslök
  • 1 msk torkad basilika
  • 5 ägg

Blanda samman ingredienserna med elvispens degkrokar, täck över med plastfilm och låt vila i kylen över natten.

Paprikafyllning

  • 2 burka strimlade grillade paprikor i olja
  • 6 charlottenlökar, finhackade
  • 2 pkt saffran
  • salt och vitpeppar efter smak
Stek ingredienserna i paprikornas olja. Ställ åt sidan och låt svalna.
Kavla ut pastadegen och kör igenomn pastamaskinen tills man är i nivå nio eller tio. Skär ut lämpliga former i pastadegen, klicka på en klick paprikafyllning i mitten, vik ihop pastadegen och kläm åt ordentligt i kanterna, så att inte fyllningen trillar ut. Lägg i kokande, lättsaltat vatten och låt koka i 5-10 minuter.

Ingefärssmörsås
  • 3 charlottenlökar, finhackade
  • 1 msk smör
  • 50 g smör
  • 1 flaska matlagningsvin
  • 1/2 tsk ingefära, malen
  • salt och vitpeppar efter smak

Fräs löken i smöret och tillsätt matlagningsvinet. Reducera vätskan till hälften och sila av. Tag av pannan från plattan och rör ner 50 g smör, litet i taget. Smaksätt med salt och peppar

Pilgrimsmusslorna

  • 4 pilgrimsmusslor per person

Stek musslorna några minuter per sida i en räfflade stekpanna på hög värme.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar