Grillade Pilgrimsmusslor med paprikafyllda pastakuddar och ingefärssmörsås
Pastadeg
- 8,333 dl mjöl
- 1 msk torkad persilja
- 1 msk torkad gräslök
- 1 msk torkad basilika
- 5 ägg
Blanda samman ingredienserna med elvispens degkrokar, täck över med plastfilm och låt vila i kylen över natten.
Paprikafyllning
- 2 burka strimlade grillade paprikor i olja
- 6 charlottenlökar, finhackade
- 2 pkt saffran
- salt och vitpeppar efter smak
Kavla ut pastadegen och kör igenomn pastamaskinen tills man är i nivå nio eller tio. Skär ut lämpliga former i pastadegen, klicka på en klick paprikafyllning i mitten, vik ihop pastadegen och kläm åt ordentligt i kanterna, så att inte fyllningen trillar ut. Lägg i kokande, lättsaltat vatten och låt koka i 5-10 minuter.
Ingefärssmörsås
- 3 charlottenlökar, finhackade
- 1 msk smör
- 50 g smör
- 1 flaska matlagningsvin
- 1/2 tsk ingefära, malen
- salt och vitpeppar efter smak
Fräs löken i smöret och tillsätt matlagningsvinet. Reducera vätskan till hälften och sila av. Tag av pannan från plattan och rör ner 50 g smör, litet i taget. Smaksätt med salt och peppar
Pilgrimsmusslorna
- 4 pilgrimsmusslor per person
Stek musslorna några minuter per sida i en räfflade stekpanna på hög värme.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar