lördag 29 januari 2011

Pasta med lax- och spenatsås

Min pappa och jag var i Rom för herrans massa år sedan. På dagarna kuskade vi runt Rom med omnejd med väldigt få vilopauser. Någon gång tog vi bussen, för att se katakomberna strax utanför eller något liknande, men för övrigt förlitade vi oss helhjärtat på våra apostlahästar Men ser mycket mer då man går än om man väljer buss eller, för allt i världen, tunnelbana.
Då kvällen väl infann sig fanns det helt enkelt inte ork för att ta sig någon längre sträcka för att äta. Vi valde oftast en restaurant i närheten av vårt hotell. En av våra favoriträtter kom att bli denna, väldigt enkla, men goda pastarätt.

Pasta med lax- och spenatsås
  • 500 g äggpasta, gärna bandspagetti
  • 200 g färsk spenat
  • 600 g laxfilé i tärningar
  • 2 gula lökar, finhackade
  • 5 dl creme fraiche
  • 1 msk smör

Koka pastan i enlighet med paketet. Fräs löken i smöret tills det antar en gyllengul färg, lägg ner laxen och låt fräsa en stund innan Du även lägger i spenaten. Rör ner creme fraichen. Fördela pastan i såsen.

2 kommentarer:

  1. Tänk att så många reseminnen är så förknippade med mat och dryck, härligt att läsa om dina!
    Enkelt är oftast det godaste och pasta med lax och spenat är en höjdare!

    Ha en fortsatt härlig helg,
    Anki

    SvaraRadera